Щоденна битва за життя: як працює поліція та живуть люди в Сіверську, що на Донеччині

clock
21.06.2024 13:15

Від Сіверська до лінії фронту - менш як 10 км. Щодня тут активно працюють ворожа артилерія та авіація. Попри небезпеку, в Сіверській громаді залишається понад 900 жителів. Їхню безпеку та життєдіяльність забезпечують поліцейські, представники місцевої влади та волонтери.

Щоденно ворог завдає по місту від п’яти до 10 ударів. Допомагають людям поліцейські, які реагують на всі звернення, документують наслідки обстрілів, розслідують злочини та евакуюють тих, хто готовий виїхати.

У місті діє пункт незламності, де місцеві мешканці отримують гуманітарну допомогу. Крім того, двічі на тиждень громадянам доставляють гарячі обіди, хліб і воду.

У зруйнованому Сіверську містяни мають можливість отримати й медичну допомогу. Тут працює лікарка Алла Миколаївна. Щотижня до неї звертається близько 30 жителів.

«Так склалися обставини, що я не змогла виїхати. А потім стали люди до мене йти. Тому я не можу виїхати та залишити людей без меддопомоги», - розповідає лікарка.

На фельдшерському пункті мешканці можуть отримати й психологічне розвантаження. Разом з лікарем тут «працюють» хвостаті «психотерапевти», які дарують людям позитивні емоції.

«Поліція робить все можливе для порятунку наших громадян. Через нестабільну ситуацію в громаді закликаємо всіх містян евакуюватись», - зазначає начальник Бахмутського райвідділу поліції Артур Марянян.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали