Контраст
Шрифт

Рятувальники не зрізатимуть замки закритих сховищ столиці, це не в компетенції ДСНС, – Євгеній Єнін

clock
13.10.2022 17:30

Сьогодні в ефірі національного телемарафону перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін повідомив, що рятувальники ДСНС не мають законних підстав для зрізання замків на закритих укриттях. Він уточнив, що у повідомленні Київської адміністрації, яке було нещодавно оприлюднено, йшлося про повноваження на такі дії рятувальників столичної комунальної служби порятунку.

"Відповідно до Кодексу цивільного захисту відповідальність за належну роботу об'єктів укриття несуть місцеві адміністрації. І в цьому випадку варто уточнити, що йшлося про рятувальників Київської служби порятунку, які, ймовірно, для таких дій мають відпрацьований алгоритм", - сказав Євгеній Єнін.

Перший заступник міністра підкреслив, що співробітники підрозділів ДСНС не мають законних підстав для таких дій, а тому точно цим не займатимуться. Він також наголосив, що громадяни, зі свого боку, мають право і мають повідомляти про закриті укриття, які вважаються діючими.

Нагадаємо: раніше ЗМІ з посиланням на Київську міську державну адміністрацію повідомляли, що рятувальники зрізатимуть замки з укриттів, якщо балансоутримувачі не відкриватимуть їх під час повітряної тривоги.

Довідково: “Київська служба порятунку” – комунальна аварійно-рятувальна служба покликана запобігати виникненню надзвичайних ситуацій, мінімізувати їх наслідки та захищати населення і територію міста Києва.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність