Розстріляв охоронця супермаркету в Бучі: слідчі Нацполіції оголосили підозру російському окупанту (ВІДЕО)

clock
28.08.2023 12:20

Під час тимчасової окупації Київщини фігурант разом з іншими військовослужбовцями рф смертельно поранив охоронця магазину. Нині він перебуває у полоні і дає покази щодо воєнних злочинів, скоєних окупантами.

Подія сталася 27 лютого, 2022 року. У ході досудового розслідування встановлено, що того дня колона російської військової техніки у складі бойового порядку першої батальйонно-тактичної групи 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил рф рухалася вулицею Вокзальній у напрямку перехрестя з вул. Нове шосе в м. Буча.

У цей час старший офіцер першої самохідно-артилерійської батареї цього підрозділу по радіозв’язку віддав своїм підлеглим наказ розстрілювати всіх людей, які були у чорному одязі.

Виконуючи наказ, військові рф із автоматів Калашникова відкрили вогонь по охоронцю місцевого супермаркету. Відомо, що чоловік не мав зброї та не чинив жодного спротиву військовим. Поранений намагався врятуватися від російських убивць – він зміг добігти до супермаркету, щоб сховатися. Однак від отриманого поранення помер.

Поліцейські встановили, що до цього воєнного злочину причетний 21-річний військовослужбовець першої батальйонно-тактичної групи 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації.

На початку лютого цього року на Харківщині його взяли в полон Збройні сили України. Наразі фігурант дає покази щодо воєнних злочинів, скоєних військовими підрозділу армії рф.

На підставі зібраних доказів російському окупанту оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни, поєднане, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України. 

За вчинення воєнного злочину йому загрожує до 15-ти років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Національна поліція України

Схожі матеріали