Родині загиблого у боях за Україну прикордонника Олександра Бурсова вручили державну нагороду

clock
11.04.2023 10:34

У Житомирі заступник директора Департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України бригадний генерал Іван Васильчук та керівництво 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців вручили дружині полеглого захисника орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Старший майстер-сержант Олександр Бурсов загинув 12 травня 2022 року під час оборони Маріуполя, внаслідок масованого ворожого обстрілу вакуумними бомбами.

28 років свого життя Олександр віддав службі в прикордонному відомстві. Завжди усміхнений, привітний, життєрадісний, спокійний, врівноважений. Він ніколи не ховався за чужими спинами, коли потрібно було діяти. Так було й тоді коли ворог прийшов в Україну.

Прикордонник разом з побратимами став до зброї з першого дня повномасштабного вторгнення російських окупантів. В складі одного з прикордонних підрозділів безстрашно та відчайдушно тримав оборону «Азовсталі».

Відповідно до Указу Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старший майстер-сержант Бурсов Олександр Миколайович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали