Речниця МВС: За трагічні наслідки недопуску в укриття будуть притягнуті до відповідальності усі винні

clock
01.06.2023 12:15

За трагічні наслідки недопуску в укриття у Деснянському районі столиці, де під час обстрілу окупантами загинули троє осіб - місцева жителька та мати з дитиною 9 років - будуть покарані усі відповідальні особи. Про це в ефірі марафону “Єдині новини” заявила директор Департаменту комунікації МВС Мар’яна Рева.

Також речниця МВС додала, що вже відкриито два кримінальних провадження: за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) та за ч.3 ст. 135 ККУ (Залишення в небезпеці, яке призвело до смерті осіб).

“Виходячи із висновків слідства, усім винним загрожуватиме від 2-5 років позбавлення волі або до 8 років позбавлення волі. Ми будемо працювати, це питання на контролі”, - сказала Мар'яна Рева.

Окрім цього, директор Департаменту комунікації МВС повідомила, що ДСНС та Національною поліцією будуть організовані спільні спонтанні рейди, які будуть спрямовані на перевірку усіх бомбосховищ в Україні.

“Якщо ви помітили закриті укриття, то негайно повідомляйте до поліції, кожен цей факт буде зафіксований та послідує відповідна реакція”, - каже Мар'яна Рева.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали