Контраст
Шрифт

Рашист впритул випустив автоматну чергу в груди пораненого прикордонника — він вижив

clock
08.06.2023 17:00

Чи розстрілюють поранених українців російські загарбники, не з чуток знає прикордонник Чернігівського загону Олександр Розсудоський. російський спецпризначенець розстрілював лежачого пораненого прикордонника впритул.

Березень 2022. Оборона Чернігівщини тривала вже тридцять третю добу. Криваві бої велися цілодобово. Ні вдень, ні вночі ворог не полишав наміри захопити Чернігів. Прикордонники у складі Сил оборони робили надможливе, місто палало і здригалося від бомб і снарядів, проте трималося і вистояло!

28 березня, на світанку, прикордонний наряд вирушив на околицю міста із завданням утримувати позиції в районі мосту. Дорогою автомобіль з прикордонниками потрапив у засідку. Транспортний засіб обстріляли вогнеметом та стрілецькою зброєю. Прикордонники спішилися і зайняли оборону, яку тримали до останнього набою, а далі рашисти вдалися до воєнного злочину. Бійця Держприкордонслужби російський спецпризначенець розстрілював, дивлячись йому прямо в очі. У прикордонника пішла кров з рота, тому рашист вирішив, що завершив свою брудну справу. Насправді бронежилет витримав автоматну чергу і врятував життя Олександру.

В руки медиків Чернігівського загону боєць потрапив з пробитою легенею, поламаними та посіченими ногами, численними осколковими пораненнями. Але незламний воїн пройшов успішне лікування, відновлюється. Він уже повернувся на службу і планує одруження. 

Більше ніж через рік після кривавої сутички з ворожими диверсантами Олександр Розсудовський вперше приїхав на місце тих страшних подій, де розповів свою історію.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність