Прикордонники пройшли інтенсивну підготовку з основ медичної допомоги за програмою санінструкторів (ВІДЕО)

clock
21.10.2023 10:20

Важливий аспект цієї підготовки – це освоєння алгоритму MARCH – системи пріоритетів для надання домедичної допомоги, яка допомагає рятувати життя в умовах обстрілу та бойових дій.

Окрім того, процес навчання включав евакуацію поранених із зони CUF (Combat Unit of Fire) в безпечний сектор укриття. Це вимагало координації дій, командної роботи для максимально швидкої та безпечної евакуації військовослужбовців.

На завершальному етапі підготовки відбулося контрольно-перевірочне заняття. За допомогою піротехнічних засобів та імітації складних поранень, умови були максимально наближені до бойових.

Також на прикордонників чекав сюрприз у вигляді пораненого військовослужбовця російської федерації. Адже одним із аспектів перевірки знань є дотримання Женевської конвенції під час поводження з військовополоненим.

У ході відпрацювання сценарію санінструктори виявляли бійців з осколковим пораненням, ампутацією кінцівки, пневмотораксом та травмою черевної порожнини. Під вибухи навчальних гранат та звуки пострілів вони зупиняли критичну кровотечу, прочищали дихальні шляхи, дотримувалися принципів реанімації та евакуйовували поранених з поля бою.

Це заняття надало можливість військовослужбовцям перевірити отримані знання, випробувати свої вміння в реалістичних умовах та переконатися, на що вони готові в екстремальних ситуаціях.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали