Контраст
Шрифт

Прикордонники готові розпочати пропускні операції на новому переході «Дяківці – Раковець» на кордоні з Румунією

clock
09.02.2023 17:20

Новий міжнародний автомобільний пункт пропуску на румунському кордоні почне працювати вже незабаром. Роботи з реконструкції прикордонної інфраструктури завершено в повному об’ємі.

Згідно з Угодою між Урядами України та Румунії визначено цілодобовий режим роботи пункту пропуску для пішохідного, автомобільного (включно з автобусами), крім вантажного, сполучення. На першому етапі пункт пропуску відкриють для пропуску порожніх вантажівок і цистерн, а пізніше, залежно від створення необхідних інфраструктурних умов, і для переміщення інших типів транспортних засобів та товарів.

Запланована пропускна спроможність пункту на добу – до 300 одиниць транспортних засобів, зокрема 10 автобусів, 1550 громадян, у тому числі 500 пішоходів. Тут передбачено 6 смуг руху для оформлення транспортних засобів і окрема смуга руху для осіб, які перетинають кордон у пішому порядку.

Для здійснення пропускних операцій у пункті пропуску «Дяківці» створено окремий структурний підрозділ прикордонників. Персонал відділення пройшов відповідну підготовку і готовий здійснювати прикордонний контроль громадян та транспортних засобів. Усі робочі місця для здійснення паспортного контролю обладнані комп’ютерною технікою з  доступом до баз даних, а також іншими необхідними засобами.

Зазначимо, що з 10 листопада минулого року на українсько-румунському кордоні в Чернівецькій області розпочав роботу міжнародний автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус». Упродовж трьох місяців його функціонування оформлено понад 85 тисяч громадян та 34 тисячі одиниць транспортних засобів. У встановленому порядку держкордон перетнуло понад 10 тисяч вантажівок і 24 тисячі легковиків.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність