Прикордонник Ярослав та його напарниця Джина на варті державних рубежів

clock
13.12.2023 18:00

Службові собаки завжди були і є незамінними помічниками та надійними напарниками для прикордонників як у мирний час, так і під час війни.

Сьогодні охороняти кордон прикордонникам допомагають собаки різних порід. Зазвичай в нашому уявленні чотирилапі охоронці – це великі собаки, як то вівчарки. Та є серед чотирилапих прикордонників й інші породи: спанієль, фокстер’єр, ягдтер’єр, джек-рассел-тер'єр, біглі тощо. Попри невеликі розміри, вони справжні фахівці з виявлення зброї, вибухівки, наркотиків та тютюнових виробів.

Саме такого маленького та спритного помічника обрав собі прикордонник Ярослав Зайцев. Його напарницею стала службова собака Джина, породи джек-рассел-тер'єр.

«У кінології я уже понад 10 років і не уявляю своєї служби без чотирилапого напарника. Для мене службовий пес – це не лише бойова одиниця, це в першу чергу надійний помічник, напарник та друг, з яким охорона кордону значно ефективніша», – поділився кінолог.

Собаки породи джек-рассел – природжені мисливці та відмінні компаньйони, які чудово зарекомендували себе на службі у прикордонників. У цих маленьких та кмітливих напарників відповідальна робота – вони допомагають виявляти зброю, вибухівку та наркотики.

А ще, вони дуже активні, допитливі та легко піддаються дресируванню. Ці компанійські собачки потребують багато уваги господаря, тож, обираючи цю породу, будьте готовими до активного способу життя.

Тож, зовсім скоро, завершивши навчання, маленька напарниця Джина поповнить стрій чотирилапих охоронців і допомагатиме прикордонникам боротися з протиправною діяльністю на кордоні.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали