Представниця МВС України взяла участь в роботі Комісії ООН зі становища жінок

clock
26.03.2023 10:42

Щорічно в березні в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку відбувається один із важливих заходів у сфері захисту та просування прав жінок – засідання Комісії зі становища жінок (КСЖ). 

Цьогоріч участь у складі делегації Уряду України до 67-ї сесії Комісії взяла  заступниця начальника Управління моніторингу дотримання прав людини – керівниця відділу з питань дотримання ґендерної рівності МВС України Ольга Перунова, фактично представляючи в урядовій делегації жінок всього сектора безпеки та оборони України.

Темою сесії стало «Сприяння інклюзивним інноваціям і технологічним змінам для розширення можливостей жінок і дівчат і створення безпечніших цифрових просторів». На сьогодні це наймасштабніша Комісія ООН зі становища жінок за всю історію – подія зібрала близько 8000 учасників з різних країн світу та передбачає проведення 180 офіційних і 700 паралельних заходів.

В ході роботи Комісії представниця МВС України долучилася до низки заходів щодо:

- пріоритетного значення для України курсу на європейську інтеграцію та впровадження ґендерної рівності;
- підвищення обізнаності про нові глобальні стандарти системи соціального захисту;
- забезпечення ґендерної рівності та умов для використання потенціалу ООН у контексті розширення прав та можливостей жінок у суспільному житті; та
- ліквідації насильства щодо жінок в українському суспільстві.  

Ольга Перунова взяла участь в офіційних зустрічах з керівницею Офісу Держсекретаря США з глобальних питань жінок Катріною Фотоват та Уповноваженою з прав людини Чехії Кларою Лауренчиковою, в сесії щодо протидії сексуальному насильству в Україні в умовах війни, ініційованій українським Урядом, в обговоренні стану реалізації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та відновлення України у постконфліктний період. А також стала учасницею круглого столу на тему «Доповідь України про стан українських жінок, їх мир та безпека 2022-2023 роки».

«Окрім того, в межах Комісії було проведено кілька заходів-показів документального фільму «Сексуальні злочини армії рф в Україні». Презентувати цей фільм за кордоном було критично необхідним, оскільки саме через такі документальні фільми світ може побачити справжнє обличчя агресора. 

На цих заходах були присутні й представники української діаспори в США, що зі свого боку робитимуть усе, аби про біль України знав увесь світ», – поділилася Ольга.

Результатом роботи 67-сесії Комісії зі становища жінок стануть висновки, узгоджені усіма державами-членами ООН.

ООН

Схожі матеріали