Правоохоронці Естонії передали для роботи підрозділів Нацполіції України 31 автомобіль

clock
17.06.2024 13:15

16 автомобілів Skoda Octavia та 15 Volkswagen Tiguan від Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонської Республіки, на яких працювали правоохоронці Естонії, вже сьогодні під керуванням українських поліцейських відправились працювати у прикордонних регіонах - в Чернігівській та Житомирській областях.

Офіційна зустріч Голови Національної поліції України Івана Вигівського з делегацією Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонської Республіки відбулася 16 червня у Львові. 

Партнери, в особі Генерального директора Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонської Республіки Егерта Белічева, спеціального представника Міністерства внутрішніх справ Естонії в України Тармо Кохва та радника Посольства Естонської Республіки в Україні Андо Рехемаа висловили підтримку народу України та Національній поліції, та завірили, що плідна співпраця правоохоронних відомств продовжиться і надалі.

«Коли ви евакуюєте людей, розміновуєте території, розслідуєте воєнні злочини або робите свою звичайну поліцейську роботу - ви робите свою країну безпечнішою. І ми будемо продовжувати робити все, щоб вам у цьому допомогти. В такі важкі часи кожна частинка допомоги може відіграти свою роль», - зазначив Егерт Белічев.

З перших днів війни всі підрозділи Національної поліції України встали на допомогу людям та до оборони країни. Звичайними поліцейськими автомобілями правоохоронці евакуюють родини з дітьми, людей літнього віку з територій, які обстрілюються ворогом. Розміновують наші території, документують та розслідують воєнні злочини, щоденно виїжджають на місця обстрілів, розбирають завали та рятують людей. Окрім того, поліція воює з окупантами на передовій фронту.

«Від початку повномасштабної навали ворогом знищено 304 одиниці поліцейських автомобілів, та ще 1 228 авто захоплені ворогом на тимчасово окупованих територіях. Саме тому в цей важкий момент для нас цінна та важлива підтримка партнерів», – повідомив Іван Вигівський.

Передані естонською стороною 16 автомобілів Skoda Octavia та 15 Volkswagen Tiguan під керуванням українських поліцейських відправились працювати у прикордонні регіони, зокрема на Чернігівщину та Житомирщину. 

Національна поліція України

Схожі матеріали