Порятунок людей на воді та з пожеж: рятувальники Дніпропетровщини та Рівненщини пройшли спеціальні навчання

clock
25.10.2023 13:40

Вчора, 24 жовтня, у Дніпровському районі рятувальники провели тактико-спеціальне навчання з порятунку людей на воді. Випробували можливості з подолання перешкод автомобіля підвищеної прохідності “Богун”.Ці рятувальні автомобілі долають будь-які перепони, можуть пересуватися болотистою місцевістю і плисти по воді. 

Герметичний салон не дозволяє воді потрапити всередину. Величезні колеса снігоболотохода мають такий протектор, який дозволяє використовувати його як лопасті моторного човна. В салоні можна розмістити двох постраждалих на ношах, а також шістьох людей особового складу. 

Також на борту цієї техніки є все необхідне обладнання для того, щоб оперативно надати допомогу людям, зокрема, бензопили, шанцеві інструменти, лебідка, медичне обладнання, засоби зв’язку, навігація тощо.

Такий автомобіль можна використовувати для ліквідації надзвичайних ситуацій та порятунку людей у надскладних умовах, з легкістю долаючи не лише водні перешкоди, а й снігові замети, заболочену та гірську місцевість.

Також на Рівненщині відбулись навчання, там інструктори державної пожежної охорони Республіки Польща провели навчання для підрозділів ДСНС, добровільних та місцевих пожежних команд.

Завдяки тренінгу учасники мали можливість удосконалити навички домедичної підготовки з використанням сумки R1, технології відкривання зачинених дверей за допомогою аварійно-рятувального інструменту та відпрацювали техніки безпечного гасіння пожеж у приміщеннях, де можливе виникнення ефекту зворотної тяги. 

Подібні навчання демонструють важливість міжнародного співробітництва в галузі пожежної безпеки. Розвиток спільних практик та обмін досвідом сприяє підвищенню професійних стандартів та підготовки рятувальників для забезпечення надійного захисту в разі виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Неперервне співробітництво в цьому напрямку сприяє підвищенню безпеки та добробуту населення, а також сприяє розвитку добровільного пожежного руху на території України.

ДСНС України

Схожі матеріали