Поліція Херсонщини відкрила 24 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів армії рф

clock
05.10.2022 12:30

російські військові обстріляли з важкої артилерії населені пункти як на щойно звільнених територіях, так і вздовж лінії фронту. Через потрапляння осколків снарядів у будинки, є тяжко травмовані місцеві жителі, пошкоджено та зруйновано десятки будинків, магазинів, побито дороги. Снаряди пошкодили лінію електропередач, люди живуть без світла, швидко відновити яке неможливо через постійні обстріли.

У Білозерській територіальній громаді через обстріли ворожою армією знищено майно та будівлі фермерського господарства, а також фруктові сади. Власник оцінив збитки у 200 мільйонів гривень.

У Херсоні з території СТО окупанти викрали дві автівки, які знаходились на ремонті.

військові рф прийшли за місцем проживання 50-річного херсонця, погрожували йому зброєю та відібрали паспорт громадянина України.

У місті Нова Каховка окупанти винесли усе торгове обладнання та продукти  харчування на сотні тисяч гривень з  двох продовольчих магазинів.

військові рф викрали жителя смт Велика Лепетиха. Чоловік не виходить на зв'язок з рідними і доля його невідома.

Надійшло повідомлення, що житель міста Нова Каховка став жертвою псевдоперевізника. Чоловік намагався виїхати на підконтрольну Україні територію, перерахував на рахунок «перевізника» 1000 гривень, але евакуація не відбулася і водій на зв'язок не виходить.

За усіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за статтею 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали