Поліція вручила повідомлення про підозру колаборантці, яка працювала в інспекції федеральної податкової служби росії по м. Маріуполю

clock
25.11.2022 20:15

Фігурантка пішла на співпрацю з ворогом, за що отримала керівну посаду в тимчасово окупованому Маріуполі, їй загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції здійснюють оперативне супроводження у кримінальному проваджені за фактом колабораційної діяльності.

Встановлено, що колишня заступниця начальника Головного управління державної податкової служби у Донецькій області добровільно обійняла посаду так званого «виконувача обов’язків начальника інспекції федеральної податкової служби росії по м. Маріуполю». 

На підставі зібраних поліцейськими матеріалів слідчі ДБР повідомили 56-річній жінці про підозру. Їй інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора. Слідчі дії тривають.

Національна поліція України

Схожі матеріали