Контраст
Шрифт

Поліція скерувала до суду обвинувальний акт щодо «вагнерівця» за участь у злочинній організації

clock
17.01.2023 16:00

Фігуранта завербували представники приватної військової  компанії «Вагнера» під час їхнього відвідування однієї з виправних колоній рф.  За участь у злочинній організації йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Встановлено, що фігурант відбував покарання за угон в одній із виправних колоній російської федерації. У вересні минулого року він вступив до складу злочинної організації ПВК "Вагнера».

За участь в бойових діях на території України загарбнику пообіцяли щомісячно 200 тисяч рублів. Крім того, з ним уклали контракт на шість місяців, а після закінчення цього терміну - обіцяли звільнення від кримінальної відповідальності.

У складі злочинної організації найманець перебував у районах бойових дій на території Луганської та Донецької областей.

Вже встановлено, що учасники даної злочинної організації розграбовували майно українських підприємств, установ і організацій, а також вчиняли напади на мирних громадян.

В кінці грудня минулого року його взяли у полон представники сил безпеки та оборони України. Наразі учасник ПВК "Вагнера» перебуває в СІЗО. 

Слідчі управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, ГСУ Нацполіції зібрали доказову базу та повідомили фігуранту про підозру. Наразі обвинувальний акт щодо фігуранта вже скеровано до суду.

Оперативне супроводження у кримінальному провадженні здійснюють працівники Служби безпеки України, процесуальне керівництво - прокурори Офісу Генерального прокурора.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність