Поліцейський Олександр Лаврушко побив власний рекорд на Національних Іграх Нескорених

clock
04.06.2024 13:30

Провідний фахівець кінологічного центру поліції Донеччини, кавалер ордену «За мужність» ІІІ ступеня Олександр Лаврушко вдруге став учасником Національного відбору до збірної Invictus Games. 

Ветеран взяв участь у двох видах адаптивного спорту: веслування на тренажерах і стрільба з лука. В обох він значно покращив свої торішні результати. Так, у стрільбі з лука «вибив» 229 балів (торік – 170).   

«Я змагався не з іншими учасниками, а з собою. І це змагання триває, відколи поліцейський став на ноги після надважкого поранення голови. 

Обстріл у Дебальцевому – місяць коми  – роки реабілітації. Навіть лікарі не вірили, що він виживе та зможе ходити. А він став спортсменом. І  переможцем. Бо його дух переміг тіло, відчай, зневіру та смерть.

У родині Нескорених Олександр Лаврушко знайшов підтримку та мотивацію. Він прагне бути корисним своїй країні - працює, виховує сина-патріота, захищає честь України на міжнародних змаганнях, надихає інших бійців, які отримали травми на війні.

Бажаємо Олександру нових перемог!

Довідково.П’яті Національні Ігри Нескорених пройшли в Києві з 30 травня до 2 червня. Участь у змаганнях взяли 329 військовослужбовців і ветеранів з усієї України, які отримали травми, поранення або захворювання, пов’язані з виконанням бойових завдань на фронті. Цьогоріч організатори не поділяли учасників на переможців і призерів, всі отримали медалі. Протягом червня спеціальна комісія обере 35 з них, які представлять Україну на Іграх Нескорених-2025 у Ванкувері та Вістлері, Канада.

                                                                                                                                                                                            Національна поліція України

Схожі матеріали