Поліцейські під обстрілом завезли у Вугледар гуманітарну допомогу та евакуювали трьох людей

clock
05.03.2024 19:00

У Вугледарі залишається 108 мешканців, які переважно живуть під землею. Аби нагодувати їх та вивезти трьох людей, екіпаж поліції здолав низку випробувань: зруйновану дорогу під прицілом двох ворожих безпілотників та обстріл. А місцеві показали правоохоронцям зібрану ними «виставку» озброєння, яким їх вбивають росіяни.

Дорога в місто щільно вкрита вирвами, окупаційні війська б’ють по ній та розташованим поруч будівлям, щоб зробити шлях не проїзним. Шанси потрапити під обстріл на відкритій ділянці – 10 з 10. До того ж над головою кружляють БПЛА росіян, які наводять артилерію. 

Поліцейським вдалося доставити вантаж в цілості. Упаковки з продуктами та баклажки води вони залишають в обумовлених місцях у дворах. Один з таких імпровізованих пунктів допомоги – серед суцільних руїн, 20 хвилин тому сюди знову прилітало та є вірогідність повторної атаки, але тут досі живуть люди – у підвалі.

Троє мешканців не витримали та попросили про евакуацію. Серед них – маломобільна жінка, яка потребує лікування. Її виносили на ношах. Перечекавши черговий обстріл, поліцейські вивезли громадян до більш безпечного місця, а хвора отримала медичну допомогу.

Через загострену ситуацію та практику ворога засипати житлові квартали авіабомбами жителям прифронтових населених пунктів Донеччини краще евакуюватись. Безпечний виїзд допоможе організувати поліція.

Національна поліція України

Схожі матеріали