Поліцейські-парамедики Донеччини врятували понад 400 людей

clock
22.03.2023 12:40

В області працюють 10 груп парамедиків поліції, які виїжджають на порятунок разом з ДСНС та «швидкою допомогою» або самостійно. Найнапруженіша робота зараз у Костянтинівці, де посилились обстріли та зросла кількість постраждалих. Тож поліцейські-парамедики стали суттєвою підтримкою для медиків, коли екстрену допомогу треба надати одночасно багатьом пораненим. 

Росія б’є по житлових будинках, відтак страждають саме цивільні мешканці. Зазвичай за добу парамедики здійснюють від 5 до 13 виїздів. Із загостренням ситуації кількість викликів значно збільшується. Тільки за останній тиждень поліцейські врятували 37 людей.

Парамедики налагодили взаємодію з військовими підрозділами та лікарнями. Тому процес порятунку - максимально швидкий та злагоджений. Кожна група одразу прибуває на місце та діє за чітким алгоритмом: надає екстрену допомогу й транспортує до лікарні, де на пацієнта вже чекають.

Костянтинівка, Часів Яр – останнім часом росіяни безперервно закидають саме ці міста ракетами й снарядами. Парамедики постійно на ногах, вдень і вночі – виклики надходять один за одним. Багато важких пацієнтів з ушкодженнями артерій, життєвоважливих органів. 

Поліцейські надали допомогу й одному з поранених волонтерів-іноземців, у бус яких влучив ворожий снаряд. Допомагають і тим, хто опинився в стані шоку.

Правоохоронці працюють і під обстрілами, бо для порятунку життя важлива кожна хвилина. Рятують не тільки людей, але й поранених тварин.

«Є адреналін, але ми знаємо свою справу. Кожного дня у вільний час відточували свої навички, щоб допомагати людям. Прийшов той час», - каже керівник парамедиків, начальник Тренінгового центру поліції Донеччини Олександр Савенко.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну парамедики поліції Донецької області надали медичну допомогу понад 400 особам.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали