Підтримка ветеранів у системі МВС: е-кабінет соціального захисту та менторство у ветеранському спорті

clock
05.10.2024 16:30

У програмі національного телемарафону "Єдині новини" заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко розповів про підтримку ветеранів у системі МВС, а також про реабілітацію військовослужбовців через спорт та допомогу, яку можна отримати в е-кабінеті соціального захисту.

Сьогодні в студії разом із заступником Міністра внутрішніх справ України Леонідом Тимченком був Анатолій Варфоломєєв, чемпіон України з паратриатлону. Він є ментором у реабілітаційному центрі МВС на Київщині для хлопців, які втратили зір.

Символічно ефір почався з розмови про благодійний забіг «Кубок Міністерства внутрішніх справ України» — "Біжи заради допомоги", головною метою якого є збір коштів на інклюзивне спорядження для ветеранів та ветеранок війни. У забігу взяли участь працівники системи МВС на чолі з Леонідом Тимченком, який долав дистанцію разом з Анатолієм Варфоломєєвим.

«Складнощів бігати з Анатолієм вже станом на сьогодні немає, тому що ми бігаємо певний час і звикли один до одного, розуміємо, що потрібно, куди рухатись, як відчувати один одного. Звичайно, в Анатолія є професійний гайд, з яким він займається у збірній України з тріатлону. Ми ситуативно зустрічаємось і бігаємо, коли є можливість», — зазначив Леонід Тимченко.

Анатолій Варфоломєєв наголосив, що важливо не просто бути активним, але й надихати інших, рухатися та знаходити в собі сили. Він зазначив, що його життя стало яскравішим, коли він потрапив у паралімпійську збірну. «Ми підтримуємо хлопців, показуючи їм, що рух — це життя», — додав він.

У студії також обговорювали загальну підтримку ветеранів у системі МВС, до якої входять поліцейські, рятувальники, гвардійці. Після початку повномасштабного вторгнення тисячі військовослужбовців зазнали поранень і потребують реабілітації. Одним із ключових методів відновлення є спорт, який системно використовують у системі МВС.

«Звичайно, реабілітація через спорт — це тільки один із моментів, який ми використовуємо для відновлення наших військових. Спочатку -  відновлення документів, медичне забезпечення, потім — реабілітація та працевлаштування. Також допомагаємо бійцям або їхнім дітям вступати до навчальних закладів, якщо така потреба є», — підкреслив заступник Міністра.

Анатолій Варфоломєєв розповів, що він допомагає хлопцям усвідомити, що вони є самостійними бойовими одиницями, і ділиться власним досвідом. 

«Реабілітація — це кропітка праця багатьох фахівців. Ветеранів навчають орієнтуватися з тростиною, користуватися шрифтом Брайля, вчать навіть вальсувати, щоб допомогти відновити координацію рухів», — зазначив він.

Важливою темою обговорення став е-кабінет соціального захисту, в якому вже зареєстровані понад сім тисяч ветеранів МВС, і більше тисячі з них отримали різні види послуг.

«Для кожного із наших ветеранів, а також для членів їхніх родин ми надаємо можливість авторизуватися в е – кабінеті соціального захисту, де вони отримують перелік послуг, які надає система МВС. Це стосується лікування, реабілітації, навчання, працевлаштування, отримання довідок та документів», — підкреслив Леонід Тимченко.

Також він додав, що Міністерство використовує можливості цифровізації та забезпечує ветеранів допомогою через супровідних співробітників, які є в кожному підрозділі. Вони пояснюють, як необхідно авторизуватися в е-кабінеті та які послуги можна отримати.

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали