Біжи заради допомоги: у Києві відбувся благодійний забіг «Кубок Міністерства внутрішніх справ України»

clock
28.09.2024 16:00

Спортивний захід ініційовано очільником МВС Ігорем Клименком та організовано спільно з Run Ukraine. Головна ціль – збір коштів на інклюзивне спорядження для ветеранів та ветераток війни. У забігу взяли участь працівники системи МВС та структурних підрозділів Національної гвардії, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Міграційної служби, Головного сервісного центру МВС.

Захід розпочався із вшанування загиблих українських Захисників та Захисниць хвилиною мовчання та виконанням Державного Гімну України.

Першими на старт вийшли ветерани, які здолали дистанцію в 300 метрів. Своїм прикладом вони показали, що після важких поранень можна жити повноцінним життям та навіть займатися спортом. 

Загалом до події долучилось понад 420 учасників з усієї України. Основна дистанція забігу складала 10 км.

«Це біг в підтримку наших ветеранів війни, співробітників системи МВС, нацгвардійців, прикордонників, поліцейських, рятувальників, життя яких кардинально змінилося після лютого 2022 року. Ми сьогодні показуємо, що незважаючи на війну, ми продовжуємо бути сильними і незламними», – розповів заступник Міністра МВС Леонід Тимченко, який долучився до забігу.

Зібрані кошти спрямують на придбання інклюзивного спорядження для ветеранів війни, аби вони мали можливість тренуватись, відновлювати свою фізичну силу та повертатися до звичного життя.

Заступник очільника МВС Богдан Драп'ятий, який також взяв участь у забігу, розповів, що захід сприяє зміцненню командного духу:

 «В період повномасштабної війни ми всі потребуємо фізичної розрядки. Це дає можливість психологічно бути стійкими і виконувати якісно завдання на службі. Це забіг, який дає можливість зміцнитися духовно, фізично та ментально».

 

Серед учасників на дистанцію в 10 км – Анатолій Варфоломєєв, чемпіон України з паратриатлону. Він є ментором у реабілітаційному центрі МВС на Київщині для хлопців, які втратили зір.

«Життя продовжується, і будь-яка травма чи ушкодження, що отримали хлопці під час бойових дій – це не вирок. Цей забіг є мотиваційним для всіх», – сказав Анатолій.

Переможців забігу нагородили кубками МВС. Призові місця серед чоловіків вибороли три нацгвардійця: 1 місце здобув Анатамюк Андрій, 2 – Ростикус Роман, 3 – Сирук Дмитро.

Серед жінок першість здобула поліцейська з Житомирщини Олена Коваль, 2 місце – патрульна з Чернігівщини Анна Жмурко, 3 – нацгвардійка Дар’я Вдовиченко-Чепурна.

Нехай цей забіг стане символом вашої незламності та сили. Бажаємо кожному ветерану міцного здоров'я, стійкості та натхнення повертатися до повноцінного життя, попри всі труднощі. Ви – приклад мужності для кожного з нас!

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали