Контраст
Шрифт

Підрозділи особливого призначення Нацполіції отримали нові службові автомобілі та оснащення

clock
12.02.2022 09:24

Представники відділу технічної допомоги правоохоронним органам Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні передали КОРДівцям автомобілі та оснащення для високоточної стрільби. Передані техніка і оснащення дозволять спецпризначенцям якісно виконувати свої професійні обов’язки, пов’язані з розкриттям злочинів, протидіяти злочинності, охороняти спокій та безпеку громадян.

  Захід відбувся 11 лютого. Передача автомобілів на базі Mercedes-Benz Sprinter та спорядження для високоточної стрільби відбулася в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка стійкого розвитку підрозділів особливого призначення «КОРД» Національної поліції України». У заході взяли участь перший заступник Голови Нацполіції Михайло Кузнєцов та старший радник з реформування правоохоронних органів відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Френк Херберт.

Перший заступник глави Нацполіції Михайло Кузнєцов зазначив, що отриманий транспорт і спорядження покращать технічні можливості підрозділів «КОРД». Відтак це сприятиме виконанню спецпризначенцями завдань в рамках антитерористичної діяльності та  знешкодження злочинних елементів, зокрема — злочинних угруповань, «злодіїв у законі», боротьби з наркозлочинністю тощо.

«Нам передали оптичні приціли, балістичні калькулятори та спеціалізовані автомобілі, які будуть використовуватися для боротьби зі злочинністю, та тактичні прилади нічного бачення», - зазначив Михайло Кузнєцов, висловивши вдячність американським партнерам за плідну співпрацю і постійну підтримку Національної поліції України. 

За словами старшого радника з реформування правоохоронних органів відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Френка Херберта, підтримка проєкту триває з 2015 року. 

«Ми раді підтримувати спеціальний підрозділ «КОРД», який проводить в Україні найтяжчі, найскладніші поліцейські операції для захисту людей України та для забезпечення громадського порядку», - повідомив Френк Херберт.

 Під час заходу його учасники обговорили подальшу співпрацю у форматі проведення тренінгів для українських поліцейських. Такі навчання допоможуть підвищити рівень готовності спецпризначенців до виконання службових завдань.

Управління комунікації Національної поліції України

фото Андрія Новицького

 

Схожі матеріали
Діяльність