Під час Європейського поліцейського конгресу Катерина Павліченко розповіла про воєнні виклики для системи МВС

clock
16.04.2024 18:00

Сьогодні під час Європейського поліцейського конгресу, який стартував в Берліні, заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко розповіла про безпекову ситуацію в країні та виклики, які змінили роботу підрозділів системи МВС. 

Європейський поліцейський конгрес — це щорічна міжнародна конференція, зосереджена на питаннях внутрішньої безпеки європейських країн та їх співпраці в сфері правопорядку. Цей захід збирає представників з поліції, безпекових агентств, а також експертів з приватного та публічного секторів.

За словами заступниці у цьому році вже зафіксовано понад 29 тисяч обстрілів території України. Найбільша їх кількість припадає на Запорізьку область. Окупанти знищили або пошкодили понад 15 тисяч об’єктів цивільної інфраструктури по всій країні. 

“В ситуаційному центрі МВС цілодобово збирається вся інформація про воєнні злочини, наслідки ворожих обстрілів, руйнування інфраструктури, загибель та поранення наших громадян. Ця інформація використовується як докази для міжнародних судових інстанцій”, – зазначила Катерина Павліченко.

Розповідаючи про роботу ДСНС, вона відзначила, що за час повномасштабної війни рятувальникам вдалося врятувати життя понад 5 тисяч осіб. 

Заступниця міністра поінформувала також про роботу прикордонників та гвардійців, які залучені до оборони країни в складі Сил оборони. 

Окрема увага приділялась питанню міграції та захисту українських громадян. Німеччина прийняла з початку повномасштабної війни близько 1,2 млн українців. Наразі в країні 3 центри державного підприємства «Документ». Функціонування таких установ дозволяє громадянам оформити або відновити необхідні документи - паспорт чи ID-картку. Також отримати якісні консультації з питань міграції.

Всього підрозділами підприємства «Документ» у Польщі, Туреччині, Чехії, Словаччині, Німеччині та Іспанії опрацьовано майже 900 тис. заяв та видано понад 672 тис. паспортів громадянина України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали