Отримувач «тютюнових пакунків» та порушники кордону: прикордонники затримали чергових ділків (ВІДЕО)

clock
18.10.2023 15:40

Так, під час реалізації оперативної інформації на околиці н. п. Градениці, що на Одещині, правоохоронці зупинили «Фольксваген», яким кермував місцевий житель. У багажнику машини прикордонники виявили 1000 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку на суму 50 тис. грн.

Цигарки громадянин України замовляв через Інтернет та отримував через послуги логістичної компанії. Надалі чоловік мав на меті перепродавати товар за вищою ціною серед жителів прикордоння.

Наразі ділка притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 164-5 КУпАП «Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного збору встановленого зразка». Рішення у справі прийматиме суд.

А от на Одещині прикордонники за допомогою БпЛА затримали порушників державного кордону.

Як з’ясувалося, мешканці Херсонської та Миколаївської областей, вирішили незаконно перетнути держрубіж з метою подальшого потрапляння до Молдови. Для цього вони зв’язались з організаторами, які повідомляли, що їм необхідно робити. Ціна таких послуг 4500 $ США з кожного.

Для втілення своїх планів правопорушники доїхали до залізничної станції в Одеській області та пішки пройшли за вказаним маршрутом до одного з населених пунктів біля українсько-молдовського кордону.

Однак за допомогою БпЛА з тепловізійною камерою прикордонники швидко виявили порушників, які рухалися в бік кордону.

Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити за кордон, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Загалом, за минулу добу за спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 17 осіб.

Наголошуємо, що пропуск повнолітніх громадян України через кордон здійснюється за закордонними паспортами чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами відповідно до Постанови КМУ від 27 січня 1995 р. N 57.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали