Оптимізація підготовки українських поліцейських: Катерина Павліченко зустрілась із керівництвом CPMU та PSP

clock
13.02.2024 11:00

Заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко провела зустріч із новопризначеним керівництвом CPMU (Канадської поліцейської місії в Україні) та PSP (Проєкту стабілізації поліцейської діяльності). Серед питань для обговорення — посилення спроможностей Національної поліції із залученням канадських фахівців.

Заступниця міністра подякувала партнерам за співпрацю, яка триває уже понад 8 років. Під час зустрічі вона окреслила пріоритетні напрямки підготовки, серед яких робота підрозділів НПУ на деокупованих територіях та з громадами, протидія домашньому насильству й психологічна підтримка правоохоронців. Також українська сторона наголосила на потребі змін, адже під час повномасштабного вторгнення робота українських поліцейських сильно змінилася.

"Це евакуація цивільного населення, розслідування воєнних злочинів, ексгумація та ін. Раніше наші правоохоронці не стикались з такими викликами. Нині у них подвійне навантаження. По-перше, вони працюють в екстремальних умовах. По-друге, тут їхні сімʼї, які в окремих випадках є постраждалими від війни. Робота Національної поліції дуже змінилася, тож підтримка з боку міжнародних партнерів, в тому числі Канади, наразі залишається як ніколи актуальною", - зазначила Катерина Павліченко.

Своєю чергою директор Проєкту стабілізації поліцейської діяльності Том Монастирські запевнив у підтримці Нацполіції з боку Канади. Він також наголосив, що PSP залишається максимально гнучкою, щоб відповідати на запит українських партнерів.

Голова Канадської поліцейської місії в Україні зазначила, що програми підготовки українських правоохоронців будуть адаптовані до викликів, з якими поліцейські стикаються під час війни. 

"Нині представники CPMU працюють над підготовкою тренінгів та курсів для правоохоронців. Зокрема один з пріоритетів нашої співпраці є запуск курсу тактичної медицини. Задля цього ми залучимо наших інструкторів-медиків”, – підкреслила Блейр Шмідт.

Вона також висловила свою зацікавленість у роботі в напрямку психологічної підтримки та ментального здоров'я.

Заступниця очільника МВС подякувала представникам місії за візит та висловила сподівання на подальшу співпрацю.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали