Олексій Сергєєв: Сотні обстрілів на день не зупинять працівників системи МВС від обов'язку рятувати життя

clock
23.08.2023 20:34

«росія щодня здійснює обстріли українських міст. Нами фіксується щоденно близько 180 таких обстрілів. Зокрема, вчора мали місце 203 такі факти. Поліцейські, рятувальники та медики першими прибувають на місце події, здійснюють рятувальні заходи. Документують факт вчинення злочину», - про це заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

Він додав, що зараз рф намагається завдати максимальних втрат, завдає повторного ракетного удару, коли на місці обстрілу вже працюють рятувальники, такі факти не поодинокі.

«Така терористична тактика мала місце в Покровську, коли прилетіли 2 ракети, де постраждали багато цивільних громадян, поліцейських та рятувальників», - каже заступник Міністра.

Також Олексій Сергєєв розповів про просування «Гвардії наступу»: «Наші бригади входять до складу сил оборони та безпосередньо беруть активну участь у штурмових та наступальних діях щодня. Їх робота складається з відсічі і стримування збройної агресії, проведення наступальних і штурмових дій. І слід зазначити, що бійці «Гвардії наступу» проявляють себе як високо мотивовані та дисципліновані воїни, які завдяки належному рівню бойової підготовки злагодженню та попередньо проведених навчань здійснюють успішні наступальні дії».

Окрім цього, генерал поліції акцентував увагу на ініціативі МВС та МОН.

«Була проведена нарада з Міністром внутрішніх справ, Міністром освіти та науки за координацією Офісу президента України. В першу чергу розглянуто питання безпеки учнів і освітян під час навчального року, враховуючи всі воєнні загрози та небезпеки. Розглядалось питання укриття учнів під час ракетних загроз і небезпек, а також детально розглядався план реалізації безпекових проектів, які втілюються Міністерством внутрішніх справ спільно з Міністерством освіти та науки задля створення безпечного освітнього середовища. Мова йде про вихователів безпеки і про класи безпеки, яких створена вже майже 1500 у навчальних закладах», - сказав Сергєєв.

Актуальним питанням ефіру стало обговорення криміногенної ситуації в Україні. Так, за словами заступника міністра, аналіз криміногенної ситуації в державі свідчить про те, що вона стабільна та контрольована правоохоронними органами.

«Незважаючи на те, що кількість кримінальних правопорушень, зареєстрованих Національною поліцією зросла — це в першу чергу пов'язано саме з воєнними злочинами, умисними вбивствами, які вчиняються державою-агресором та фактами безвісного зникнення громадян. Зараз поліцією задокументовано вже понад 90 тисяч таких злочинів. Якщо ж аналізувати загальну кримінальну злочинність, то слід зазначити, що завдяки вжитим правоохоронними органами заходам, їх кількість суттєво зменшується. Це стосується побутових, умисних вбивств і тяжких тілесних ушкоджень. Зменшилась і кількість зґвалтувань, крадіжок, грабежів, розбоїв та інших злочинів, які завжди займали найбільшу частку. Лише кількість фактів онлайн шахрайств значно збільшилася», - резюмував Сергєєв.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали