Контраст
Шрифт

Очільники прикордонних і митних відомств України та Молдови підписали Протокол про організацію спільного контролю в пункті пропуску для залізничного сполучення «Серпневе-1 – Басараб’яска»

clock
22.03.2023 18:07

Зустріч відбулась сьогодні в онлайн форматі.

У зустрічі взяли участь з української сторони – Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, в. о. Голови Державної митної служби Сергій Звягінцев, з молдовської сторони – Начальник Генерального інспекторату Прикордонної поліції МВС Росіан Васілой та Директор Митної служби Ігор Талмазан.

«Сьогоднішній день – важливий етап у зміцненні стосунків між нашими країнами. Реалізація концепції спільного контролю в пункті пропуску для залізничного сполучення не лише активізує торгово-економічну діяльність між Україною і Республікою Молдова, але й зміцнить наше співробітництво у сфері управління кордонами. Механізм спільного контролю підвищить ефективність та дієвість нашої системи управління кордонами. Загальними зусиллями наших прикордонних і митних служб ми зможемо ефективніше та раціональніше здійснювати контроль за переміщенням транспортних засобів та вантажів на спільній ділянці кордону», - сказав Голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко.

«Наша робота зосереджена, в першу чергу, на тому, щоб зробити зручними послуги для наших громадян, для нашого бізнесу. Ми бачимо у цьому великі можливості для розширення як нашого експортного потенціалу і транзитних можливостей Молдови, так і в подальшому, після нашої Перемоги, це сприятиме розширенню експорту молдовських підприємств на зовнішні ринки з використанням логістики портів Великої Одеси. Це також в майбутньому слугуватиме поштовхом для росту інвестицій з точки зору бізнесу, розвитку транзитного потенціалу та логістичних маршрутів», - в свою чергу зазначив в. о. Голови Державної митної служби України Сергій Звягінцев.

Прикордонники та митники України та Молдови попередньо домовились вже найближчими днями розпочати спільний контроль в спільному пункті пропуску для залізничного сполучення «Серпневе 1 – Басараб’яска» на території Республіки Молдова.

Зауважимо, що рішення про здійснення контролю саме на території Молдови приймалося обома Сторонами, з огляду на наявність необхідної інфраструктури для розміщення контрольних органів України та Молдови, що сприятиме скороченню часу проведення контрольних процедур під час перетинання державного кордону вантажами і транспортними засобами.

В ході зустрічі Сторони також акцентували увагу на тому, що розвиток спільного контролю веде до позитивних змін, підвищує ефективність та результативність пропускних операцій, покращує рівень безпеки на кордоні та сприяє європейському розвитку України та Молдови. Поєднання зусиль прикордонних та митних відомств України та Молдови дозволить створити ще більш безпечнішу та ефективнішу систему оформлення залізничного транспорту, відповідно до кращих європейських практик.

Державна прикордонна служба України підвищує комфорт, безпеку та швидкість перетину кордону через впровадження інновацій, а також через міжнародну співпрацю.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність