Незламні, нескорені, неспинні: Легендарному «Азову» виповнюється 9 років

clock
05.05.2023 13:15

Нині «Азов» перетворився на штурмову бригаду «Гвардії наступу» у складі Національної гвардії України. Наразі “Азовці” проводять масову рекрутингову кампанію — набирають добровольців, які прагнуть незабаром взяти участь у наступальних діях.

Легендарний підрозділ, який під час російського вторгнення в Україну став осередком оборони міста Маріуполь і надалі героїчно утримував комбінат «Азовсталь». «Азовці» звільняли Маріуполь у червні 2014-го, брали участь в боях під Іловайськом. Потім вони обороняли Маріуполь, здійснювали наступ на Широкине у лютому 2015 року. «Азов» відомий і тим, що ефективно виконував завдання в районі проведення АТО, а згодом і в межах операції Об’єднаних сил. Зокрема, силами підрозділу проведено успішну Павлопіль-Широкінську операцію у 2015-му, виконано низку успішних бойових завдань у районі Світлодарської дуги.

За спиною особового складу чимало героїчних вчинків, подвигів і перемог. Спільно з побратимами зі Збройних сил боронили українські землі. Підрозділом успішно було знищено десятки одиниць російської військової техніки, бойовиків, а також захищено від окупанта чисельні об’єкти стратегічного значення на нашій території.

Сьогодні «Азов» – це один із найбоєздатніших підрозділів української армії, бійці якого володіють професійними навичками на найвищому рівні, мають новітнє озброєння та спорядження і ту саму жагу до перемоги.

Нагадаємо, військовослужбовці Національної гвардії є питомою складовою Сил Оборони України, вони професійно нищать російських загарбників на всіх рубежах і напрямках, де ведуться бої за волю та суверенітет українських земель.

Ставай до лав бригади НГУ «Азов»!

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали