Наркотики на кордоні та чергові ухилянти: ситуація за минулу добу

clock
14.09.2023 16:45

Щоденно охоронці кордону продовжують виявляти правопорушників держрубежів України, які намагаються незаконно провезти заборонені товари або речовини, чи хочуть втекти.

Вчора, 13 вересня, в пункт пропуску "Порубне" прибув іноземець 1969 року народження, який метою перебування в Україні зазначив туризм. Під час проходження прикордонного контролю на даного громадянина та його валізу спрацював службовий собака прикордонників.

В ході подальшої перевірки в пачці сигарет та в особистих речах правоохоронці виявили речовину рослинного походження, попередньо марихуану. За даним фактом направлено повідомлення до Національної поліції.

А на Одещині прикордонники затримали організатора незаконного переправлення осіб через кордон та 6 ухилянтів. Організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон разом з чотирма чоловіками призовного віку затримали вночі прикордонники Ізмаїльського загону неподалік села Кубей.

Заздалегідь домовившись, ділок мав доставити до державного кордону на своєму автомобілі жителів Харківщини, Одещини, Херсонщини та Запоріжжя. За таку послугу вони мали заплатити йому по 3 тисячі доларів США кожен.

Наразі організатора затримано, проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження.  На чотирьох осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України.

Крім того, цієї ж ночі прикордонний наряд на цьому напрямку затримав ще двох ухилянтів з Сумської та Полтавської областей. На порушників складено відповідні адмінпротоколи.

Всього за добу, 13 вересня, західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 83 тисячі осіб та 19 тисяч транспортних засобів. З України минулої доби вибули 42 тисячі осіб. 25 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. До України за минулу добу прослідували 41 тисяча осіб, 32 тисячі з них – громадяни України.

Оформлено 83 вантажівки з гуманітарною допомогою. За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 34 особи – 1 з них намагався незаконно перетнути кордон у пункті пропуску, ще 33 були затримані поза визначеними пунктами перетину.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали