Нарколабораторія з прибутком у 5 мільйонів гривень: оперативники поліції Києва затримали групу осіб

clock
24.10.2023 17:15

Спільники виготовляли та збували солі Альфа-PVP і амфетамін оптовими партіями шляхом закладок або поштовими відправленнями. Коли наркоділки зрозуміли, що їх злочинну діяльність викрила поліція, вони підпалили будинок з метою приховування злочину. Внаслідок підпалу фігурантам не вдалось знищити наркотики та прекурсори. За наркозлочин порушникам загрожує до 12-ти років ув’язнення.

Під час документування злочинної діяльності телеграм-каналу зі збуту наркотиків поліцейські встановили зловмисників, які організували на території Вишгородського району нарколабораторію та склад для зберігання виготовленої продукції.

Таку схему організував уродженець Чернігівщини, який залучив до виготовлення лаборанта та фінансував бізнес. Порушники оптом збували наркотики шляхом закладок і поштовими відправленнями на території Київщини та столиці. Під час проведення обшуку поліцейські виявили та вилучили близько 3 кілограмів солей Альфа-PVP, близько 2 кілограмів амфетаміну, понад 100 літрів прекурсорів, різні ємності, лабораторний та хімічний посуд. З вилучених засобів зловмисники могли виготовити ще близько 50 кілограмів психотропної речовини. 

"Думали, що знищать докази. Але вигоріло вщент все, крім обладнання та психотропів. Тепер ці «генії» відповідатимуть ще й за умисний підпал майна", - написав у своєму у офіційному Telegram-каналі Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Правоохоронці встановили, що загальна вартість вилучених засобів за цінами «чорного» ринку складає 3 000 000 гривень. Крім того, щомісячний прибуток від такої діяльності становив понад 5 000 000 гривень. Двох спільників, 1980 та 1984 років народження, слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Нині поліцейські встановлюють канал постачання прекурсорів. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в умисному підпалі майна. Досудове розслідування триває.

Національна поліція України

Схожі матеріали