Найчастіше жертвами торгівлі людьми стають жінки та діти, - Катерина Павліченко

clock
29.07.2022 16:01

Найрозповсюдженішими видами торгівлі людьми є трудова та сексуальна експлуатація. Разом з тим це може бути рабство, торгівля органами, використання у жебрацтві, втягнення у злочинну діяльність, продаж дітей.  заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

«Сьогодні в умовах війни, і коли ми маємо велику кількість вимушених переселенців та тих, хто виїхав за кордон, є великий ризик того, що вони можуть потрапити в ситуацію торгівлі людьми в момент пошуку роботи. Ми розуміємо, що це в більшості випадків жінки та діти. Коли ми говоримо про торгівлю людьми – найрозповсюдженішими видами є трудова та сексуальна експлуатація. Разом з цим це може бути рабство, торгівля органами, використання у жебрацтві, втягнення у злочинну діяльність, продаж дітей», - сказала Катерина Павліченко. 

За словами заступниці міністра, в Нацполіції працює підрозділ – міграційна поліція, діяльність якого направлена на те, щоб зафіксувати, виявити і розслідувати саме випадки торгівлі людьми. 

«Вони тісно співпрацюють з Інтерполом, Європолом і у разі, якщо є така ситуація, зв’язуються з поліцейськими інших країн. Актуальні ті, де зараз багато наших громадян. Поліцейські їздять у відрядження до таких країни. За період війни вже відкрито 12 кримінальних проваджень у зв’язку з торгівлею людьми, серед них є ситуації торгівлі дітьми», - сказала Катерина Павліченко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали