Нацполіція перекрила канал контрабанди заборонених лікарських засобів

clock
11.11.2022 13:57

Четверо чоловіків налагодили незаконну схему надходження сильнодіючих препаратів із Республіки Молдова на територію України. Заборонені до продажу в Україні лікарські засоби вони рекламували на власному вебсайті, який адміністрував лідер угруповання, а реалізовували «товар» по всій країні, надсилаючи замовлення за допомогою сервісу поштових відправлень. 

Поліцейські вилучили у фігурантів лікарських засобів на понад мільйон гривень. За організацію такого бізнесу їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Встановлено, що організував незаконний бізнес киянин, який з метою конспірації регулярно змінював місця проживання у різних регіонах країни. Він налагодив незаконний канал постачання з Республіки Молдова сильнодіючих лікарських засобів, які мають анаболічну дію та містять у своєму складі «метандієнон» - речовину, яка заборонена для обігу в Україні.

Для продажу препаратів зловмисник створив та адміністрував онлайн платформу, де пропонував весь асортимент «товару», а для їх безпосереднього збуту залучив трьох чоловіків. Кожен із фігурантів відповідав за свій напрямок роботи: фасування лікарських засобів, опрацювання онлайн замовлень та відправлення «товару». 

Бізнес приносив фігурантам близько мільйона гривень прибутку на місяць. Правоохоронці за силової підтримки бійців спецпідрозділу ТОР провели санкціоновані обшуки в помешканнях і автівках фігурантів. Під час слідчих дій вилучено близько семи тисяч одиниць різноманітних лікарських засобів іноземного виробництва, які заборонені для продажу в Україні. За попередніми підрахунками, їхня орієнтовна вартість за цінами «чорного» ринку становить понад мільйон гривень.

Слідчі готують фігурантам повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних, чи сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. 

Національна поліція України

Схожі матеріали