Нацгвардієць створює монументи та скульптури воїнів України

clock
15.07.2023 20:15

Сьогодні, серед тих, хто захищає нашу землю від підступного ворога є митці культури та мистецтва. Вони не тільки виконують свої безпосередні службово-бойові завдання, але й роблять великий внесок у культурну складову нашої держави.

Один з них Борис Данилюк – боєць Національної гвардії України, який не лише боронить нашу країну, але й створює пам’ятники та монументи, щоб увічнити подвиги та героїзм захисників. Один зі способів досягти цієї мети, каже чоловік, – залучення молодого покоління до вивчення історії та виховання патріотичних цінностей. 

Гвардієць-скульптор пропонує включити пам’ятники, які присвячені Героям російсько-української війни та Героям Небесної Сотні, у шкільну програму. Це сприяло б вихованню нового суспільства, якому не було б байдуже, які події відбуваються навколо, які герої вистояли загальнолюдські цінності в потрібний час.

Військовий також активно працює над увіковіченням Героїв у різних містах України. Наприклад, зараз він зосереджений на створенні пам’ятних меморіалів у Запоріжжі та в тимчасово окупованих Енергодарі, Бердянську й Мелітополі.

«Зараз ми працюємо над важливим проєктом у Запоріжжі. Наша команда планує встановити пам’ятник Богородиці. На одному з парапетів будуть відображені прізвища героїв-гвардійців, а на другому – інформаційний ряд, який розповідатиме про події, що відбуваються сьогодні. Центральним елементом пам’ятника буде зображення Богородиці, яка є покровителькою козацтва та України взагалі», – розповідає Борис Данилюк.

Ці меморіали стануть символами пам’яті, які розповідатимуть про події, що відбувалися в даних містах, та вшановуватимуть загиблих героїв, які мужньо протистояли окупанту.

Національна гвардія України

Схожі матеріали