На Закарпатті правоохоронці перекрили канал незаконного переправлення за кордон чоловіків призовного віку

clock
10.02.2023 19:15

Затримано десятьох чоловіків, які мали намір незаконно перетнути український кордон, а також шістьох осіб, які забезпечували їх переправлення.

Групу чоловіків, яким за віком під час воєнного стану обмежено виїзд з України, зупинили за кілометр від кордону з Угорщиною, у районі населеного пункту Вилок Берегівського району.

Правоохоронці встановили, що організували оборудку уродженець Луганська й п’ятеро жителів Закарпаття. Напередодні ухилянтів доправили до кордону, де планували переправити через річку за допомогою надувного човна. За такий «вояж» кожен із затриманих мав заплатити ділкам до $5000. Фігурантів справи затримали на гарячому – під час спроби переміщення громадян через кордон. Найближчим часом їм повідомлять про підозру та оберуть запобіжний захід. Варто зазначити, що на одного з фігурантів справи на розгляді в судах є кілька кримінальних проваджень за вчинення наркозлочинів у складі організованої злочинної групи.

Також у ході невідкладних слідчих дій спільна міжвідомча група  провела низку обшуків у приватних оселях фігурантів розслідування, за результатами яких вилучено грошові кошти, мобільні телефони та транспортні засоби, що використовувалися з протиправною метою.

Заходи з викриття злочинної групи та затримання правопорушників проводили оперативники Чопського та Мукачівського прикордонних загонів спільно зі співробітниками Ужгородського райуправління поліції та відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Ужгородської окружної прокуратури у межах кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали