Контраст
Шрифт

На Херсонщині поліція забезпечує стабілізаційні заходи у понад 200 населених пунктах, - Євгеній Єнін

clock
23.11.2022 09:40

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін долучився до національного телемарафону «Єдині новини», де розповів про дії співробітників ДСНС і Національної поліції з розмінування деокупованої території, міжнародну співпрацю у цьому напрямку, назвав кількість знешкоджених вибухонебезпечних предметів, поінформував про стабілізаційні заходи на деокупованих територіях.

За словами Євгенія Єніна, найближчим часом пришвидшаться темпи розмінування, адже Уряд розробив серйозний крок у цьому напрямку, вже удвічі збільшивши кількість піротехніків. На порядку денному – додаткове зростання кількості цих фахівців іще на 500 осіб. Так само розвивається і вибухотехнічна служба Національної поліції. 

Також він зазначив, що сфера розмінування значним чином залежить від тієї спеціальної техніки, яку Україні обіцяють поставити міжнародні партнери. Ця робота триває. Так, за ініціативи президента Володимира Зеленського уряд Канади пообіцяв надати спецавтомобілі для розмінування. 


«Нині триває активне обстеження деокупованої території. Наприклад, на Херсонщині уже обстежено майже 400 га, приблизно 300 км автодоріг, 160 км ліній електропередач, десятки кілометрів газопроводів та залізничних колій. В регіоні виявлено і знешкоджено близько 5 тис. вибухонебезпечних предметів. У цьому процесі піротехнікам ДСНС допомагають вибухотехніки Нацполіції», - поінформував перший заступник міністра. 

Загалом на території області активно розгортаються всі структури, що входять до системи МВС. Зокрема, поліція забезпечує стабілізаційні заходи щодо забезпечення правопорядку у понад 200 населених пунктах, де наразі мешкає приблизно 160 тис. громадян. 

«Відновлено роботу 7 підрозділів поліції. Слідчі вже документують воєнні злочини загарбників, факти колабораціонізму, зареєстровано 564 відповідних кримінальних провадження. Затримано 41 особу, які можуть бути причетними до співпраці із ворогом. У цій роботі допомагає здобутий досвід під час деокупації північних областей України й Харківщини, коли правоохоронцям вдавалося активно залучати до співпраці наших громадян», - зауважив Євгеній Єнін. 

Також він повідомив, що час від часу наші прикордонники фіксують діяльність ДРГ, які заходять на нашу територію з боку Білорусі. Зазвичай після потрапляння під вогневий контакт з нашими правоохоронцями чи військовослужбовцями, такі ворожі групи відходять. Нині забезпечено достатньо потужне інженерне облаштування вздовж лінії білоруського кордону із тим, щоб мінімізувати тут діяльність диверсійно-розвідувальних груп. 

Схожі матеріали
Діяльність