Контраст
Шрифт

На Херсонщині колаборанту повідомили про підозру та взяли під варту

clock
21.02.2023 16:49

48-річний місцевий мешканець Калинівської селищної громади, Бериславського району під час тимчасової окупації перейшов на бік ворога. Він активно співпрацював із російськими військовослужбовцями: повідомляв про громадян, які були учасниками самооборони, мали зброю та могли протидіяти ворогу, а також брав участь у незаконних обшуках.

У травні він здав російським загарбникам та бойовикам так званої «днр» місцевого мешканця, син якого був членом місцевої самооборони. Окупанти утримували чоловіка у підвалі,  били та катували електрошокером. Таким чином вони змушували його зізнатися у співпраці зі Збройними силами України та вимагали гроші.

Також зрадник допоміг військовослужбовцям військ рф не потрапити в оточення та уникнути полону - він вивів екіпаж російського БТР, який вийшов із ладу, з села Калинівське Херсонської області у напрямку Каховської ГЕС, оминаючи позиції українських захисників.

Під час проведення обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські вилучили 3 бойові гранати та боєприпаси.

Підозрюваний перебуває під вартою.

За вчинення вказаного злочину фігуранту загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Задокументували злочинну діяльність фігуранта слідчі управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводу СБУ України.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора України.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали
Діяльність