На Херсонщині через російську агресію загинули троє та постраждали дев’ятеро людей

clock
29.06.2024 13:00

російські війська вкотре піддали масованому обстрілу Бериславський та Херсонський райони з реактивних систем залпового вогню, артилерії, авіації та БпЛА. Вибухи лунали цілодобово, окупанти цілили по житловому сектору та намагалися знищити поля з врожаєм.

Від атак окупаційної армії потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Томина Балка, Білозерка, Комишани, Янтарне, Дар’ївка, Микільське, Берислав, Тягинка, Ольгівка, Шляхове, Новоберислав, Михайлівка, Львове, Новоолександрівка, Крупиця, Новокаїри та Одрадокам’янка.

Поліція зафіксувала пошкодження 35 об’єктів: 25 приватних будинків, магазина, газогону та восьми автомобілів, в тому числі пожежного.

Зранку військові рф дроном типу FPV атакували Одрадокам’янку. Смертельні поранення отримав 57-річний чоловік, який на момент удару працював на городі біля будинку і не встиг добігти до укриття.

російська армія з артилерії вдарила по Новоолександрівці, випустивши по житлових кварталах близько 25 снарядів. У населеному пункті зруйновано будинок і господарські споруди, пошкоджено автомобіль ДСНС. У власному будинку смертельні поранення отримала 58-річна жінка, постраждала 70-річна місцева жителька, яку доставили до лікарні.

окупаційні війська з артилерії обстріляли Львове, тяжкі поранення отримала 65-річна жінка, на жаль, вона померла під надання медичної допомоги.

З артилерії війська рф обстріляли Новокаїри, у селі пошкоджено п’ять приватних будинків та постраждали двоє місцевих жителів: у 58-річного чоловіка діагностували уламкові поранення стегна, у 77-річної жінки – вибухову травму та поранення руки.

Вдень російські війська атакували Білозерку. В результаті артилерійських ударів пошкоджено два приватні будинки та два цивільні автомобілі, 45-річна місцева жителька отримала травми передпліччя та шиї.

Уночі з артилерії військові рф обстріляли Томину Балку, 67-річний чоловік отримав вибухову травму, уламкові поранення шиї, грудної клітини та плеча.

З реактивних систем залпового вогню вночі окупанти вдарили по Комишанах, у результаті чого постраждали троє жінок віком 47, 49 та 62 роки, а також 22-річний чоловік. У людей вибухові та черепно-мозкові травми, контузії, уламкові поранення голови та кінцівок. У селищі пошкоджено чотири приватні будинки, два автомобілі, магазин та газогін.

Біля Шляхового вкотре вигорів врожай пшениці. Цього разу внаслідок російського обстрілу знищено 10 гектарів збіжжя. Через артобстріл вигоріло 12 гектарів сільгоспугідь біля Микільського. Пожежі ліквідовували працівники ДСНС.

З авіації противник бив керованими бомбами по населених пунктах Тягинської громади, вибухами пошкоджено щонайменше дев’ять будинків.

Упродовж доби армія рф систематично обстрілювала Дніпровський район Херсона з артилерії та атакувала дронами. Пошкоджень зазнали два будинки та три автомобілі.

У прибережній зоні Корабельного району міста артобстрілами пошкоджено два будинки.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

 

Національна поліція України

Схожі матеріали