На Полтавщині викрито групу адвокатів, причетних до корупції

clock
19.12.2022 19:40

Викрили корупційну схему оперативники управління стратегічних розслідувань у Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, детективи НАБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Згідно з даними слідства, до її організації причетні двоє адвокатів, та помічник адвоката. Останній виступав у ролі посередника. 

Під часі слідства задокументовано факти отримання фігурантами у кілька етапів 1800 доларів США. За вказану суму гарантували винесення суддями апеляційного суду рішення на користь порушника ПДР, а саме -  скасування постанови суду першої інстанції та закриття провадження через відсутність в його діях складу адміністративного правопорушення.
 
Після отримання зацікавленою особою відповідної судової постанови правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів і причетних до схеми осіб.

Серед вилучених коштів знайдено банкноти, отримані як неправомірна вигода. Крім того, за місцем зберігання майна одного з учасників вилучили 6 760 євро, 117 000 доларів США,  ювелірні вироби та прикраси, золоті злитки й монети, а також копію протоколу про адміністративне правопорушення, в який загорнули 1 100 доларів США.

На підставі отриманих доказів, двом адвокатам і помічникові повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. На вилучене майно накладено арешт. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Національна поліція України

Схожі матеріали