На Криворіжжі відкрили другу автошколу для людей з інвалідністю

clock
21.12.2023 10:05

20 грудня у Донецькому державному університеті внутрішніх справ  відбулося відкриття першої на Криворіжжі та шостої на території України автошколи для людей з інвалідністю. Кривий Ріг став першим не обласним містом, де забезпечать інклюзивне навчання.

Автошкола для людей з інвалідністю ДонДУВС – це проєкт Міністерства внутрішніх справ України, що реалізується за підтримки партнерів у межах загальнодержавної ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів».

«Наразі, в умовах війни, проблема підготовки та перепідготовки водіїв з числа людей з інвалідністю набирає обертів. Ми підтримуємо позицію керівництва Міністерства внутрішніх справ України та готові надавати можливості для якісного навчання – створено всі комфортні умови для людей з інвалідністю. Освітній процес забезпечуватимуть висококваліфіковані викладачі та сертифіковані інструктори. Практичне навчання буде здійснюватися на автомобілі з адаптивним ручним керуванням. Ми вдячні міській владі, яка підтримала проєкт та допомогла його реалізувати», – наголосив ректор ДонДУВС Сергій Вітвіцький при відкритті освітнього безбар’єрного простору.

Криворізька міська рада виділила субвенцію для потреб автошколи ДонДУВС – кошти у розмірі 2 000 000 гривень на придбання спеціалізованого автомобіля, предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря для облаштування аудиторій автошколи. 

Завдяки підтримці міської влади для автошколи придбали легковий спеціалізований автомобіль «Skoda Octavia» з адаптивним ручним керуванням, сходовий гусеничний підйомник для людей з інвалідністю «OSD D5000010 Jolly Standart», а також обладнали інклюзивний клас автошколи сучасними засобами для навчання та відповідний санвузол.

Навчання в автошколі можуть проходити як особи, які вже мають посвідчення водія, але за певних обставин перейшли до категорії людей з інвалідністю, так і ті, хто вперше сідає за кермо. Термін навчання складає 2,5 місяців, а вартість становить 6000 гривень. Для військовослужбовців, співробітників НПУ,  МВС та осіб з інвалідністю діє система знижок.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали