На Київщині поліція обвинувачує посадовицю в привласненні коштів, які були на відновлення будівлі в Ірпені

clock
20.10.2023 18:20

Правоохоронці Бучанського управління поліції Київщини встановили, що у серпні 2022 року одне із комунальних підприємств Ірпеня уклало договір на ремонт приміщень адміністративної будівлі, пошкодженої під час бойових дій. 

У листопаді того ж року директор компанії-підрядника вніс недостовірні дані щодо обсягу будівельних робіт до акту виконаних робіт. Тим самим привласнивши майже 137 тисяч гривень. 

Крім того, правоохоронці встановили, що посадова особа, яка є інженером технічного нагляду, отримавши на перевірку і погодження підроблений акт приймання виконаних будівельних робіт за листопад 2022 року від фірми-підрядника, засвідчила обсяги виконаних і переданих замовнику для прийняття і здійснення оплати будівельних робіт. 

За фактами складення службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, за процесуальним керівництвом Бучанської окружної прокуратури, слідчі скерували обвинувальний акт до суду відносно керівника товариства за ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Водночас 50-річна посадовиця понесе покарання за службову недбалість відповідно до ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали