Контраст
Шрифт

На честь Героя-прикордонника Ігоря Присяжнюка відбувся чемпіонат України з веслувального марафону

clock
14.05.2023 13:45

У Вінниці відбувся особистий чемпіонат України з веслувального марафону на байдарках та каное.

Вже восьмий рік, найсильніші веслувальники з різних куточків України змагаються, випробують власні сили, долають марафонські дистанції. Свої успіхи у цьому змаганні вони присвячують світлій пам’яті полеглого воїна-прикордонника Могилів-Подільського загону старшого прапорщика Ігоря Присяжнюка.

Учасники змагалися в різних категоріях, як в одиночних так і в командних, а також на коротких та довгих дистанціях. Всі вони демонстрували неймовірну майстерність та витривалість. Однак, головною у цьому турнірі була не перемога, а пам’ять про Героя-прикордонника, який захищав нашу державу.

Ігор Присяжнюк був багаторазовим чемпіоном України з веслування на дистанціях 1000 і 5000 метрів, майстром спорту України з веслування на байдарках і каное, членом національної збірної України. Разом з тим, він присвятив близько 20 років службі в лавах Держприкордонслужби. Він був справжнім патріотом, щиро вболівав за долю України. У 2014 році, коли ворог підступно порушив мир і вторгся на нашу землю, Ігор не вагаючись разом зі своїми побратимами стали на захист східних рубежів країни.

Загинув прикордонник 7 серпня 2014 року на Луганщині під час прориву із оточення в районі пункту пропуску «Довжанський». 
Під час виходу з оточення по колоні з території росії було відкрито шквальний вогонь реактивної артилерії. Один із снарядів розірвався поруч з автомобілем, у якому перебував Ігор.

На відкритті чемпіонату були присутні і рідні Ігоря – дружина, батьки, та брат. Спортивну справу Ігоря успішно продовжує дружина Алла та син Максим. Алла має почесне звання «Майстер спорту з веслування на байдарках та каное», а 12-річний юнак вже здобуває перші нагороди та приймає участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Пам’ять про Героя назавжди в наших серцях.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність