Контраст
Шрифт

На Чернігівщині прикордонники вилучили мільйон літрів нелегального дизпалива

clock
23.03.2023 13:38

Нелегальне виробництво дизпалива викрили оперативні співробітники Чернігівського прикордонного загону із детективами головного підрозділу БЕБ України.

Під час розслідування встановлено, що дизельний сурогат нелегально виробляли на підприємстві нафтопереробного сектору, розташованому в прикордонному населеному пункті Чернігівського району. Посадові особи підприємства організували масштабне виробництво низькоякісного пального, до якого додавали різні розчинники. Для уникнення сплати податків вироблену продукцію розповсюджували в інші регіони України, як сировину та продавали за готівку через мережу незаконних АЗС.

За оцінкою слідства, лише через ухиляння від сплати акцизного податку фігуранти схеми завдали державі збитків на понад 12 мільйонів гривень.

У межах розслідування оперативники Чернігівського прикордонного загону спільно зі співробітниками підрозділу детективів із захисту економіки у сфері обігу підакцизних товарів головного підрозділу БЕБ України провели санкціоновані обшуки та вилучили понад 1000 тонн дизпалива, зразки якого направлено на експертизу.

Досудове розслідування злочину, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України здійснюють детективи БЕБ за оперативного супроводження головного оперативно-розшукового відділу Чернігівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Державна прикордонна служба України

 

 

 

 

 

Схожі матеріали
Діяльність