Контраст
Шрифт

На Буковині повідомили про підозру експосадовиці обласної військової адміністрації за організацію «схеми» незаконного перетину кордону

clock
01.12.2022 16:40

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції викрили 37-річну колишню працівницю адміністрації на організації «схеми» незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Користуючись своїм службовим становищем, фігурантка вирішувала питання щодо внесення останніх у відповідну автоматизовану  систему. Правопорушниця «просила» від 5 до 10 тисяч доларів США.

Влітку поліцейські провели обшуки в приміщеннях ОВА. Після опрацювання виявлених речових доказів та проведення комплексу інших слідчих дій було встановлено понад 50 осіб, які за допомогою фігурантки незаконно перетнули кордон та не повернулися. 

30 листопада правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та роботи фігурантів на території області. За результатами заходів вилучили флешнакопичувачі, мобільні телефони, документи, що стали підставою для виїзду осіб за кордон та «чорнові» записи.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора повідомили  фігурантці про підозру за ч.2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. 

Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, можливо причетних до протиправної діяльності. Слідство триває.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність