Контраст
Шрифт

МВС спільно з Нацполіцією провели тренінг з питань протидії домашньому насильству для капеланів ПЦУ

clock
02.11.2022 17:09

У Києві відбувся тренінг організований МВС спільно з Православною церквою України, у співпраці з Національною поліцією щодо підвищення обізнаності капеланів та майбутніх капеланів з питань протидії домашньому насильству і торгівлі людьми, а також для ефективної комунікації з громадою у випадках звернень з питань домашнього насильства та торгівлі людьми.

Проблема домашнього насильства під час війни не стає менш важливою. Часто люди несуть свої проблеми до духовних наставників, священників чи капеланів, шукаючи там співчуття та емпатії, просять порад та настанов.


Для МВС питання протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, було і залишається пріоритетним. Один із елементів ефективного реагування і виявлення таких злочинів є співпраця з різними суб’єктами, зокрема з релігійними організаціями, адже надзвичайно важливо щоб постраждалі особи могли отримати дійсно весь комплекс тієї допомоги, що гарантує держава, незважаючи на військові дії.

 Під час тренінг були розглянуті наступні теми:

• знайомство із загальними засадами запобігання та протидії домашньому насильству, основними напрямами роботи державних органів в сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

• знайомство із загальними засадами протидії торгівлі людьми, основними напрямами роботи державних органів в цій сфері.

• знайомство з роллю, місцем і повноваженнями поліції в системі надання комплексної допомоги особам, зокрема дітям, які постраждали від домашнього насильства та торгівлі людьми.

• відпрацювання навичок комунікації та консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та торгівлі людьми.

Загалом тренінг пройшли 12 капеланів та 30 студентів Київської Православної Богословської Академії Православної Церкви України.

Схожі матеріали
Діяльність