Контраст
Шрифт

МВС розраховує на партнерство зі структурами ООН задля посилення спроможностей ефективного реагування на сучасні виклики — Денис Монастирський

clock
06.09.2022 17:35

Під час сьогоднішньої зустрічі в МВС України Д. Монастирський привітав Деніз Браун з нещодавнім призначенням на посаду Координатора системи ООН в Україні та гуманітарного координатора, висловивши вдячність за реалізацію спільних проєктів та підтримку структур ООН, спрямовану на розвиток системи МВС, її посилення та реформування.

Міністр відзначив високу ефективність співробітництва в рамках проєктів міжнародної технічної допомоги, що здійснюється з більшістю органів системи МВС.

Д.Монастирський привітав ініціативу перехідної програми партнерства ООН з Україною на період 2023 року враховуючи суттєву зміну ситуації в нашій державі. На погляд Міністра, в цьому документі слід чітко визначити першочергові нині для МВС питання, зокрема, стосовно гуманітарного розмінування, встановлення загиблих осіб, безпека ядерних об’єктів,  реагування на кіберризики та загрози, протидія ґендерно зумовленому насильству, сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом, експлуатації, нарузі, торгівлі людьми тощо.

Міністр поінформував співбесідницю про діяльність МВС, спрямовану на мінімізацію сучасних викликів і загроз, в т.ч. роботу над створенням законодавчого підґрунтя та технічного рішення для функціонування реєстру цивільної зброї, посилення спроможностей системи МВС з метою гуманітарного розмінування та започаткування кваліфікованої психологічної підтримки населенню в цілому та працівникам МВС, які зазнали впливу психотравмуючих подій, формування безпечного середовища для дітей тощо.

Д. Монастирський висловив сподівання, що подальша тісна співпраця МВС та агенціями ООН в Україні стане надійним інструментом зміцнення правоохоронної системи держави. 

Зазначимо, що у 2022 році МВС України спільно з центральними органами виконавчої влади реалізовує шість проєктів міжнародної технічної допомоги з установами ООН в Україні. Загальна кошторисна вартість цих проєктів становить понад 85 мільйонів доларів США.

 

Схожі матеріали
Діяльність