Контраст
Шрифт

МВС напоготові до будь-яких "сюрпризів", напередодні Дня незалежності, - Євгеній Єнін

clock
19.08.2022 18:35

Перший заступник міністра внутрішніх справ України в ефірі всеукраїнського телемарафону розповів про готовність підрозділів МВС у святкові дні, про стан розмінування забруднених територій, а також про організацію видачі документів українцям, які перебувають за кордоном.

Як зазначив Євгеній Єнін, підрозділи  МВС діють в умовах підвищеної готовності, а у святкові дні передбачаються посилені патрулювання в місцях відпочинку громадян буде посилено патрулювання. Нацгвардійці, рятувальники, кінологи зі службовими собаками, вибухотехніки та слідчо-оперативні групи Національної поліції будуть готові до розвитку будь-яких позаштатних ситуацій.

«Спільно з СБУ ми ретельно аналізуємо всю можливу інформацію щодо активізації диверсантів, зокрема з боку рб. Тому прошу поставитися з розумінням до обмежень та допомагати правоохоронцям у виконанні їх обов’язків.  Адже ми чудово розуміємо, що успішна, демократична, квітуча та мирна Україна є постійним приводом для заздрощів для сусідньої держави. Також ми чудово знаємо, що російський лідер любить символізм, і саме тому чекаємо особливих сюрпризів для всіх мешканців нашої держави. Ми напоготові  до будь-яких сюрпризів, але закликаємо громадян дослухатися до наших порад, виконувати умови комендантської години і належним чином реагувати на сигнали повітряної тривоги. Уразі, якщо бачити щось підозріле, не забувайте телефонувати до поліції на телефон 102», - повідомив Євгеній Єнін. 

Окрему увагу перший заступник міністра МВС звернув на питання з розмінування забруднених  територій. Він нагадав, що у зв’язку з цим, за ініціативи МВС та ДСНС, для вирішення цієї ситуації було збільшено кількість піротехніків на 400 осіб, чим подвоїли чисельність штату. 

«З урахуванням динаміки ситуації, будемо й далі працювати над збільшенням піротехніків. На сьогодні забрудненою залишається п’ята частина території України, а ми очистили лише 10 частину від забрудненої території. Нагадаю, що один день бойових дій дорівнює місяцю робіт із розмінування, а виявлено і вилучено близько 170 тисяч боєприпасів. І ця робота триває навіть у вихідні дні», - зауважив Євгеній Єнін.

Згідно з даними ООН, з початком війни Україну покинуло близько 6 мільйонів громадян. Деякі з них виїжджали навіть без особистих документів. Відтак за кордоном  вони зіткнулись із проблемами реєстрації та обліку. 

«З метою вирішення цієї проблеми ми спільно з Міністерством закордонних справ запропонували Уряду експериментальний проєкт, який розрахований на 3 роки. Тобто ми розгортаємо пункти видачі внутрішніх та закордонних паспортів в країнах ЄС. Розпочали ми з Польщі, Варшави, але за пару тижнів ми плануємо відкрити там повноцінний офісний центр з 20 співробітниками. Надалі плануємо відкритися у Кракові, Вроцлаві та низці інших міст. Також із Міністерством закордонних справ ми погоджуємо подальшу географію надання наших послуг та розвитку подібних сервісів, а також розширення асортименту документів, які будуть видаватися на базі закордонних представництв ДП «Документ» - це технічні паспорти на авто та водійські права», - додав Євгеній Єнін.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність