Міжнародний форум молодих вчених відбувся у Дніпрі

clock
03.12.2022 18:45

Захід під назвою «Сучасні дослідження в глобалізаційному світі: наука для миру і безпеки» ініційовано Радою молодих вчених закладу освіти за підтримки Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки України та міжнародних партнерів.

Відкрила форум та привітала його учасників проректор згаданого вишу, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко. 

До активної дискусії долучилися понад 150 учасників. Серед них – делегати від міжнародних установ, організацій (з Німеччини, Польщі, Литви, Азербайджану, Великої Британії, Чехії, Туреччини, Італії, Португалії), представники органів державної влади України, правозахисних та правоохоронних органів, науковці вітчизняних закладів вищої освіти.

Під часі форуму учасники окреслили нові виклики щодо торгівлі людьми та експлуатації під час воєнного стану, висвітлили актуальні питання функціонування нотаріату у період війни. Жваву дискусію викликав виступ начальника Головного управління державної міграційної служби в Дніпропетровській області Богдана Чегіля про проблеми перебування іноземців та осіб без громадянства на території нашої країни.

Окрему увагу на форумі приділили ознайомленню з міжнародним досвідом. Зокрема, в питаннях запобігання та протидії дискримінації, а також у контексті особливостей підготовки поліцейських та підвищення їхньої кваліфікації у державах Європи. Учасникам представили литовську модель застосування медіації в адміністративних спорах.

Схожі матеріали