Минулої доби харківські поліцейські відреагували на 1404 заяви громадян та повідомлення про правопорушення

clock
23.11.2022 12:32

Ворог продовжує застосовувати ракети та ствольну артилерію проти мирного населення Харківщини та прикордонних громад. Працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти минулої доби опрацювали 15 фактів руйнувань помешкань та інших об’єктів на території регіону внаслідок обстрілів та пожеж.

З метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин на блокпостах правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевірили понад 4500 транспортних засобів. За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки понад 85 осіб.

Працівники поліції щодня активно виявляють та розслідують кримінальні злочини. Минулої доби в ході відпрацювання території міста та області поліцейські виявили 3 факти незаконного обігу наркотиків. У порушників вилучили наркотичні речовини.

Поліцейськими виявлено 5 фактів керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, щодо порушників складено адміністративні протоколи за ст. 130 КУпАП.

Щодня працівники поліції дбають про безпеку та соціальний захист мешканців міста та області, забезпечують продуктами харчування та предметами першої необхідності жителів деокупованих населених пунктів, допомагають громадянам евакуюватись з небезпечних територій.

Тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів. Працівниками вибухотехнічної служби Національної поліції України з початком деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 1 923,7 га. Вилучено 26 380 вибухонебезпечних предметів, знищено – 4349.

Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. З початку деокупаційних заходів зареєстровано 3128 воєнних злочинів, з яких найбільше за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) – 2746, за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України – 324 та інші.

Національна поліція України

Схожі матеріали