Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко взяв участь у міжурядових консультаціях України та Чехії

clock
16.07.2024 16:40

16 липня 2024 року у Празі відбулись другі міжурядові консультації на чолі з Премʼєр-міністрами України та Чехії.

Про результати зустрічі із Першим віцепремʼєр-міністром та Міністром внутрішніх справ Чеської Республіки Вітом Ракушаном Ігор Клименко повідомив у Telegram-каналі. 

«Наша попередня зустріч, яка відбулася в березні цього року у Львові, дала поштовх до взаємовигідної та дружньої співпраці. Хочу подякувати Вашій команді за те, що впродовж останніх трьох місяців ми мали плідну співпрацю, яка принесла конкретні результати», - сказав Міністр внутрішніх справ України. 

За словами очільника МВС України, під час сьогоднішньої зустрічі були обговорені зокрема питання міграційної політики, співпраця у сфері боротьби зі злочинністю, матеріально-технічне забезпечення підрозділів системи МВС, зокрема які несуть службу у зоні бойових дій.

Перший віцепремʼєр-міністр та Міністр внутрішніх справ Чеської Республіки Віт Ракушан поінформував Ігоря Клименка про умови перебування громадян України на території Чеської Республіки, та про започаткований пілотний проєкт добровільного повернення громадян.

«Цей проєкт, який фінансує Чеська Республіка,  розрахований на 400 людей. Він надає можливість сприяти у поверненні до України людям літнього віку та тим, хто за станом здоровʼя або сімейними обставинами вимушений повернутися додому», - зазначив Віт Ракушан.  

Наприкінці зустрічі Ігор Клименко подякував чеському Уряду та народові за постійну підтримку та допомогу.

«Упродовж двох років Україна неабияк відчуває дружнє плече Уряду та народу Чеської Республіки. Дякую за ініціативність, підтримку та результативний діалог», - резюмував Міністр внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали