Ми маємо переглянути всі стратегії, що існували досі, перебудувати функціонал складових МВС, - Мері Акопян

clock
22.11.2022 11:10

Заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян дала розлоге інтерв’ю інформаційному агентству Укрінформ. Зокрема, вона зауважила, що Україна наразі виступає архітектором загальноєвропейської й навіть світової безпеки. Нинішня ситуація, коли минуло 270 днів від моменту масштабного вторгнення рф, чітко показала, що ніхто у світі не впорався б із тим, з чим впоралася Україна. 

«Україні вдалося зруйнувати шаблони, довести історичну самостійність і державність, незалежну від будь-якого російського проєкту. Ми виходимо із «довгої тіні» меншовартості в категорію повноцінного гравця на міжнародній арені, генеруючи нові контексти для безпекового та економічного розвитку всього регіону. Саме зараз триває формування нового балансу сил у світі – і ми ключові його учасники, оскільки колишній баланс зруйновано» - зазначила Мері Акопян.

Вона упевнена, що в НАТО вже розуміють нагальність внутрішньої перебудови. Водночас, наразі Україна має потужну підтримку держав Альянсу в боротьбі за єдині цінності. Головний результат цієї історії, що жодна країна надалі не дозволятиме тотальної залежності від одного гравця – політичного чи ресурсного. 

Водночас, Україна є своєрідним полігоном у відпрацюванні технології запобігання різноманітним ризикам – воєнним, економічним, екологічним, соціальним. І роль правоохоронного відомства у цій «лабораторії» є непересічною.

«Чітко розуміємо, що маємо переглянути усі стратегії, що існували досі, перебудувати функціонал складових МВС. Ми не передбачали раніше багато важливих насправді речей, бо не уявляли, що виникне така потреба. Наприклад, у нормативній базі Національної гвардії нічого не було сказано про підрозділи з розмінування. І ми це швидко урегулювали законодавчо. Таких «виправлень» у перебігу війни зроблено десятки. Ця робота триває», - прокоментувала заступниця міністра аспект висновків та вдосконалень, яке має зробити правоохоронне відомство в контексті воєнного часу.

Докладніше інтерв’ю із Мері Акопян читайте за посиланням https://bit.ly/3EnIhf8

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали