Механізм "Діти та збройні конфлікти": у Києві пройшов інформаційно-практичний семінар

clock
27.03.2024 10:00

У Києві пройшли навчання й координації в рамках механізму "Діти та збройні конфлікти". Провели захід за ініціативи Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, Офісу Генерального Прокурора та підтримки UNICEF під патронатом Радниці - Уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, національного фокал-пойнта з питань дітей та збройних конфліктів в Україні Дар’ї Герасимчук.

Завданням заходу стало ознайомлення з порядком денним та мандатом "Діти та збройні конфлікти" на міжнародному та національному рівнях, а також шістьма серйозними порушеннями щодо дітей в Україні та їх моніторингом. Учасники заходу також взяли участь в обговоренні координації та обміну інформацією між структурами. 

За словами Дар’ї Герасимчук, Україна, як держава, яка захищається від агресора, вперше в історії підписала спільний превентивний план: "Сьогодні тут ми впроваджуємо спільні з ООН заходи та здійснюємо кроки для захисту наших дітей. І я впевнена, що інші держави у майбутньому консультуватимуться саме у нас, аби, не лише набути досвіду щодо роботи в рамках мандату CAAC, але й практично реалізувати його в своїх країнах для того, щоб убезпечити своїх дітей. Тому даний семінар - є пілотним і водночас - важливо стратегічним".

"Діти та збройні конфлікти" є одним з кількох тематичних пунктів порядку денного Ради Безпеки ООН.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали